4 krav til en mand – så du undgår at blive hans slavinde

Af den marts 1 kommentar

1942Faldt forleden over denne artikel i et FEMINA fra 1941. Den handler om hvad man som kvinde skal stille af krav til en mand, hvis man vil sikre sig at man bliver lykkeligt gift og ikke bare gift

De 4 krav lyder:

  1. Han skal have respekt for kvinder – med det menes at han skal have “gentleman-optræden samt ansvars- og sømmelighedsfølelse.”
  2. Han skal være kvinden åndelig jævnbyrdig, for “gifter hun sig med en mand, der er dummere, vil hun hurtigt komme til at se ned på ham. Og når den første erotiske forgabelse er ovre, vil hun miste respekten for ham og slutteligt komme til at foragte ham.”
  3. Han skal være uselvisk, for “den egoistiske ægtemand vil finde alt i huset underordnet i forhold til hvad han ønsker, han finder behageligt, han har sat sig i hovedet.”
  4. Han skal være loyal – for “den loyale mand stikker ikke sin kone dolken i ryggen på de hundrede små sårende måder man kan gøre det i det daglige liv”. Og “med loyalitet følger ofte liberalitet og tolerance.”

Er disse 4 krav opfyldt er du ifølge forfatteren “sikret mod at blive hans slavinde og husassistent!”

… Det kan godt være, at der er gået 73 år siden disse ord blev skrevet, men budskabet holder sgu. KLOGE ORD, siger jeg bare. En moderne tilføjelse skulle kun lyde: de damer – det gælder også den anden vej :-)

  • http://visdoms-ord.blogspot.dk/ Henrik Blunck

    Fuldkommen enig, og sjovt du faldt over en så gammel artikel.