Hvilken ferietype er du?

Af den maj 0 kommentarer

Ferie er fantastisk. Det kan de fleste hurtigt blive enige om. Men HVILKEN ferie?! For mens nogle slapper bedst af ved en pool, hvor alt bliver serveret, trives andre bedst med kanotur, trekking og træning. Og får man som par, veninder eller familie ikke forventningsafstemt, hvad det er, man ønsker at få ud af ferien, kan det ende i 14 dages nedtælling til at komme hjem (tro mig – jeg HAR prøvet det!).

Personligt elsker jeg alle typer ferie, men i forskellige sammenhænge. Storbyferier foretrækker jeg klart at holde som forlænget weekend med min mand eller en veninde. Med to aktive drenge og en toårig er det IKKE velegnet til ferie for hele familien. Tager vi alle sammen samlet af sted, står feriemenuen derfor enten på ski eller strand. Altså steder, hvor vi både kan være aktive og slappe af – alt efter hvad humøret og energiniveauet er til. I takt med at børnene vokser op, udvides mulighederne dog drastisk, og en lang række drømmeferier står derfor på min fremtidige ønskeseddel:

– Island rundt på hesteryg (skal dog først lige have lært at ride).

– Rundrejse på New Zealand (skal dog først lige have børn, der kan opholde sig længere end tre timer i et fly uden at blive skrup-hysteriske).

– Vildmarksferie i Alaska (skal først lige have en wifi-detox).

– Jungleophold i Sydafrika (skal først have kureret min araknofobi).

– Jorden rundt på 6 måneder (skal første lige have sparet en million op).

Som du kan se, har jeg mange undskyldninger for ikke at føre min drømmerejse ud i livet lige nu. Heldigvis byder verden på mange andre fantastiske muligheder, der lever op til mig og min families begrænsinger og ønsker lige nu. Så until then …. vil jeg boltre mig i Middelhavet, køre hundeslæde i Sverige, klatre i Norge, stå på ski i Østrig og spise seafood i Tyrkiet. Slet ikke så skidt endda!

Læs mere om tendenserne inden for ferieformer her – og find ud af, hvad du selv mest er til.

Mine to favoritferier sidste år. Ski og hundeslæde i Orsa Grönklit og hav og luksus i Bodrum, Tyrkiet.

Tags: ,