Ja, jeg er dobbeltmoralsk

Af den februar 1 kommentar

moral

I mit møde med en bred vifte af danske kvinder, slår det mig ofte: Hvor er der dog mange måder at leve sit liv på! Nogle elsker motion, andre foretrækker sofaen. Nogle spiser kun mad og brød uden mel og gluten, andre giver den gerne gas med alt, hvad der gør ganen glad. Nogle sætter troskab højt, andre lever i åbne ægteskaber (se iøvrigt sidste weekends temalørdag på DR”. VILDT! Carsten, konen og deres kærester ). Nogle bruger masser af penge på bolig og designermøbler, andre bruger al deres opsparing på rejser og oplevelser.

  • Vi kvinder er vidt forskellige. Og vi kvinder indeholder mange – ofte helt modsatrettede – sider af os selv. For nu at gribe i egen barm:
  • Jeg gør en dyd ud af at spise sundt og slankt – men kaster mig hæmningsløst over en bakke pommes frites, hvis jeg ser en.
  • Jeg synes, tanken om et åbent ægteskab rummer både realisme og muligheder – men ville aldrig kunne leve i det selv.
  • Jeg vil altid prise indhold frem for udseende – men trives ikke selv i rod og gamle klude.
  • Jeg er fortaler for, at vi kvinder skal “elske os selv, som vi er skabt” – men gør det ikke altid selv.

 Med andre ord: Dobbeltmoralen og mangfoldigheden længe leve. Vi har drømmene og idealerne på den ene side – og virkeligheden på den anden. Og det er der ikke noget som helst galt med, hvis blot man forstår at rumme den dualitet. Går man derimod og dunker sig selv i hovedet med, at man BURDE være, mene, indrette sig anderledes, bliver det et problem, der kan udmunde i en form for selvhad. (Og her må jeg igen påpege, at jeg skam selv mestrer selvhadets kunst så fint. Alt det med at rumme livets dualitet er nemlig slet ikke så nemt, som det står skrevet her – det er derimod en livslang rejse).

Min pointe er, at ja: Nogle er topledere. Andre dyrker hippiestilen. Nogle er til hardcore motion. Andre dyrker helst sofaen. Pointen er dog, at alle er lige rigtige. Og lige gode mennesker.

  • En ikke-partisk mand

    Ja, det er rigtigt alle kvinder er forskellige, mens mænd bare er kloner, hvis eneste mål i livet er at gøre det surt for kvinder… Go girlpower!