Læs dig klog og stressfri – ja sgu!

Af den april 0 kommentarer

Indrømmet – jeg er skabsforfatter. Jeg ELSKER litteratur og min største drøm er at prøve at være Siri Hustvedt eller Tove Ditlevsen – i bare to minutter.

God litteratur har det med at kravle dybt ind under huden på én – og måske endda helt ind i hjertet.

Mit hjerte har det seneste år været beboet af “Stoner“, “Lolita” og den unavngivne jegfortæller i Stine Pilgaards helt fantastiske “Lejlighedssange“. De tre personer har som ingen andre forstået at udtrykke PRÆCIS det, mit hjerte længe har råbt, men ikke har kunnet omdanne til ord. For det er det, litteraturen kan: Møde os mennesker i den følelse, hvor vi tror os allermest alene. Sætte ord på det fornemmede, give os indsigt i et helt andet menneskes liv og på den måde udvide vores horisont.

Når man sidder dér med en god bog, kan man glemme ALT omkring sig. Dagligdagens bekymringer trænges i baggrunden, og man lader sig i stedet totalt opsluge af en anden(s) virkelighed. Og det er sundt! Faktisk så sundt, at man i England bruger litteratur som behandling, efter at forskning blandt andet har påvist, at det at læse regelmæssigt kan begrænse risikoen for at få demens med 35 procent og reducere en persons stressniveau med op til 68 procent. Herhjemme er der også i stigende grad fokus på, hvordan litteratur kan bidrage til helbredelse af for eksempel psykiske sygdomme. Læsning er altså langt mere end populært tidsfordriv – det er sundhed, det er stimulerende, det er udviklende!

Derfor bakker jeg selv og FEMINA i denne uge op om den landsdækkende kampagne Danmark Læser. Håber du vil være med til at støtte, deltage og læs med livets lyst!

Jeg ELSKER at læse. Og disse to titler har på hver deres måde beriget mit liv det seneste år.

Jeg ELSKER at læse. Og disse to titler har på hver deres måde beriget mit liv det seneste år.