Min nye ven …en eventyrer!

Af den november 5 kommentarer

”Smilet er den korteste afstand mellem to mennesker,” sagde Victor Borge. I går fik jeg bevis for den påstand. Jeg sad i lobbyen på hotellet her på La Gomera (er på yogarejse med 26 skønne feministaer) og arbejdede. En ældre mand smilede til mig. Lagde han an på mig? Skulle jeg ignorere det? Eller blot sende ham et høfligt smil tilbage? Jeg valgte det sidste …

… heldigvis, for nu har jeg fået en ny ven. Og en inspirerende en af slagsen! Han hedder Eric, er 63 år og i gang med at flyve det halve af verden rundt i sit eget lille fly. Rejsen skal tage 2 år og startede for 10 dage siden. Lige nu er han på La Gomera – ligesom jeg. Og efter en time over et glas vin i går aftes, er jeg beriget med et indblik ind i en helt anden verden – et helt andet liv. Eric er far til fire, har skabt sig en formue ved at arbejde i juvelerbranchen og senere stifte sit eget firma, der laver desinficerende produkter. Han har knoklet det meste af sit liv. 24/7. Men da han for fem år siden mistede sin bedste ven i en svæveflyulykke (som Eric oplevede på tæt hånd) slog det ham, at han sgu ikke gad blive den rigeste mand på kirkegården. Så nu flyver han rundt i sin lille maskine. Oplever lande. Møder mennesker. Føler sig fri og heldig. Og filmer det hele til os med sit go-pro-kamera og lægger det ud på sin blog.

Fuck, det er sejt. Og han er nu min ven.

Flere af mine medrejsende spurgte bagefter ”hvordan kom du bare lige i kontakt med ham?” Svaret er så enkelt: Jeg sendte ham et smil.

Vi smiler for lidt i Danmark.

(Og nej… han var hverken klam eller havde skumle bagtanker. Han var bare åben og nysgerrig. Han inviterede mig med ud at flyve til en anden ø i dag – men yogaen kalder. Men havde jeg kunnet – havde jeg sagt ja!)

Min nye ven Eric ... Følg med i hans eventyrlige rejser her http://www.flight-america.com/

Min nye ven Eric … Følg med i hans eventyrlige rejser her http://www.flight-america.com/

 

 

Og her Erics Dynamic WT9-fly, som han siden 2012 har fløjet over 76,000 kilometer i og besøgt 34 lande. And more to come!

Og her Erics Dynamic WT9-fly, som han siden 2012 har fløjet over 76,000 kilometer i og besøgt 34 lande. And more to come!

 • http://mariannering.dk Marianne Ring

  Send ham forbi Bornholm! Din egen ø, så verden også gennem ham ser hvor enestående her er! kh

 • http://www.opstemt.dk Rikke

  Det er altså cool :-)

 • Henrik

  Stakkels Eric. En ældre mand der var på nippet til at få et køligt afvisende stoneface retur for sit smil og blev screenet for muligvis at være klam med skumle bagtanker. Heldigt at han ikke bare følte sig fysisk tiltrukket og fik lyst til dig for det må jo så være det der ville være klamt :)

 • Camilla Kjems

  Hej Henrik. Jeg tænker faktisk ikke at det er klamt, men mere at vi (læs mig) godt kan have de fordomme. At når en mand smiler til os, er det fordi han vi i seng med os …(øh, tror nu egentlig at mange mænd vil nikke genkendende til at sådan ER det faktisk … haha). At lægge an på nogen er en ærlig sag :-) Især hvis det gøres med stil!

 • Henrik

  Ah men altså Camilla, så er vi jo helt på linje, i alle dine betragtninger :)