Se dig selv med din venindes øjne

Af den maj 0 kommentarer

Kig på din veninde. Hende du har kendt i mange år, har festet, grinet og grædt med, som har født et par børn, altid stiller op og er dygtig på arbejdet. Hvad tænker du om hende? Sikkert at du elsker hende højt, og at hun er smuk og dejlig – præcis som hun er.

Kig så på dig selv. Kvinden du tilbringer al din tid sammen med. Hende du har grint og grædt med, festet og elsket med, hende som hver dag drager omsorg for sine nærmeste og yder en stor indsats på arbejdet, hende som hele tiden gør det bedste hun kan. Hende der er dig. Hvad tænker du om hende? … kun du kender svaret, men mit gæt er, at du er langt mere kritisk over for dig selv, end du kunne drømme om at være over for din veninde. Du vil højst sandsynligt hurtigere påpege alle dine fejl fremfor alle dine forcer og fortrin. Og du vil højst sandsynlig ikke bare sådan lige kunne ja til, at du er smuk og dejlig – præcis som du er.

Vi kvinder er SINDSSYGT hårde ved os selv og stiller krav til os selv, som er så tårnhøje, at selv ikke en elitebjergbestiger ville kunne nå derop. Ifølge en ny global undersøgelse som Dove har lavet, ser 96 procent af verdens kvinder ikke sig selv som smukke – og 78 procent er ikke tilfredse med deres egne kroppe. Som følge af denne selvopfattelse oplever 44 pct. reduceret selvværd. 31,1 pct. oplever humørpåvirkninger, 22,8 bliver hæmmet i deres seksualliv – og 17,3 pct. i deres sociale omgang med andre mennesker”.

Det er naturligt at stræbe efter noget, der bare er lidt bedre og lidt smukkere. Det er selvopholdelse og sund forfængelighed – men perfekthedstyrrani og evig selvkritik er usundt og gør os kun ulykkelige. Et godt råd kunne her være, at se dig selv med din venindes øjne: Hvordan vil hun beskrive dig? Hvad tænker hun om den kvinde, mor, veninde du er? Svaret vil med al sandsynlighed lyde: Du er smuk og fantastisk – præcis som du er.

I denne uges FEMINA får du den skønneste artikel, hvor vi har bedt 4 kvinder kigge på hinanden – og dem selv. Forskellen er slående …

smukSomDuER