Udvikl dit liv

Af den juni 0 kommentarer

”Jeg er den klogeste mand i live, for jeg ved én ting, og det er, at jeg ikke ved noget” 

Ovenstående er et af verdens mest berømte citater. Og det fra manden, der ca. år 500 f.Kr. var en af grundlæggerne til det, vi i dag kalder ”selvudvikling”. Filosoffen Sokrates. 
Og i dag er der mere end nogensinde bud efter selvudviklingens kunst. Vi er i ”individets” tidsalder: Der skal udvikles og nås nye mål. Og samtidig har vi en tendens til at vikle os selv ind i et net af uendelige gøremål, dårlige vaner, uafklarede barndomstraumer og kærlighedssorger, der låser os fast. Noget af et paradoks, så hjælp må der til! Og det er her, diverse guruer, eksperter og spirituelle forbilleder kommer ind i billedet. 

Jeg har selv læst en lang række af de bøger, der gennem tiden har været udråbt som ”the big answer”: James Redfields ”Den niende indsigt” – i 90’erne af mange dyrket som den spirituelle bibel. Coveys ”7 gode vaner”, som for nogle år tilbage blev karrierefolkets selvudviklingshåndbog nr. ét, og, ikke mindst, Rhonda Byrnes ”The Secret”, der i 10’erne fik alle til at brumme med på mantraet om, at man kan få, hvad man ønsker, hvis blot man visualiserer det og TROR på det dybt sit hjerte. Ikke alt har været lige brugbart, men jeg har plukket lidt her og lidt dér og smidt resten væk. 

For tiden er det ikke selvudviklingsbøger, der dominerer mit liv, men derimod en teknik. Min ”indvikling”, der skal udvikles lige nu, er nemlig at bevare klarsynet og roen i en meget (læs: lidt for …) travl hverdag. Metoden hedder HeartMath og er en slags komprimeret meditationsteknik, der træner dit hjerte til at holde en jævn rytme, hvilket automatisk gør, at du stresser af og opnår mental balance og velvære. En teknik, der virker for mig, fordi den tager kort tid og er målbar. 

(Pssst: læs om selvudviklingen historie i denne uges FEMINAImage – interessant læsning!)