Du SKAL ikke være tyk og glad – men du MÅ gerne!

Af den marts 0 kommentarer

bjornJule_03“De tykke mod de tynde-krigen raser på de sociale medier”. Sådan står der i Politiken i dag i artiklen: ‘Nu skal kvinder være tykke og glade‘. Udover at det er en god artikel skrevet af Ditte Giese i anledningen af at ugebladet Søndag i dag udkommer med det første magasin ‘ Kvinder med kurver’, så undrer rubrikken mig.

Nej, du SKAL ikke være tyk og glad. Ligesom du ikke behøver være tynd og sur. Hele budskabet er vel nærmere, at du kan være både og. Det ene er ikke mere rigtigt end det andet. At være tyk bør ikke være noget, vi skal skamme os over, og naturligvis heller ikke det modsatte.

Jeg er selvfølgelig partisk, for jeg er tyk – og med i bladet. Så når chefredaktør Stinne Bjerre siger: “Det handler om at fremhæve og anerkende i stedet for at skjule og skamme sig”, får jeg lyst til at sige ‘Amen’.

Hvorfor bliver det af nogle straks udlagt som om, at så må man ikke være tynd eller slank? Hvorfor bliver det straks IGEN en kamp om at være rigtig. Kunne vi i stedet anerkende hinanden for at være “rigtige” og helt o.k. som vi er. Så længe vi selv er glade, kunne andre så være det samme?

Sådan ser jeg ud i 'Kvinder med Kurver'-magasinet. Sjov dag!

Sådan ser jeg ud i ‘Kvinder med Kurver’-magasinet. Sjov dag!

Jeg forstår ikke denne kamp om retten til at definerer det såkaldt rigtige, denne trang til at dømme andre inde og ude.

Når tv-vært og modeekspert Chris Pedersen siger, at han “opfatter det her som endnu et modemagasin, der fortæller kvinder, hvordan de skal se ud. Men et magasin er en drøm og en livvstil, og det er ikke en livsttil at være en størrelse 46″, så er jeg helt uenig.

Da jeg sagde ja til at være med i ‘Kvinder med kurver’ handler det for mig om, at stå ved mig selv, og være helt tilfreds med det jeg er. Det handler ikke om, at andre skal se ligesådan ud – eller om at jeg kun kan inspireres af andre, der er nøjagtig som mig. Det handler netop om, at det OGSÅ er o.k. at have kurver, ligesom det er o.k. at være tynd. Og alt derimellem. det handler om at få lov til at være til, sådan som vi er, uden at andre skal dømme os.