Giv lidt ligestilling til mændene

Af den marts 0 kommentarer

PantherMedia A3757330Ligestilling. Er det noget man får eller giver? Ja måske et mærkeligt spørgsmål. Men i mange år har jeg tænkt, at det uden tvivl er noget, vi kæmper for at få. Eller i hvert fald noget, som nogle før mig har kæmpet for og vundet. Og TAK for det. Og der har helt sikkert været – og er stadig – mænd, som føler, at hvis kvinder skal have noget, så tages det fra dem og det er grund nok til at kæmpe i mod og kalde kvinder for alt muligt. Magt er for nogle som en lagkage, og de vil bare have det største stykke.

Og jeg er helt sikker på, at jeg ikke er den eneste, der er træt af projekt: mændene mod kvinderne. Især fordi jeg kender mange mænd, som er både kloge, skønne og værd at bruge tid sammen med. Men ikke desto mindre, så foregår der en kamp, der alt for ofte handler om at nogen vil have noget, som andre ikke vil give fra sig. Og jo, jeg mener helt ind til knoglerne, at vi SKAL have ligeløn for lige arbejde. Vi SKAL have lige muligheder og lige rettigheder på ALLE områder. Intet andet giver mening for mig.

Men kunne vi vende det om – bare lidt – og se på, om vi kvinder kunne GIVE noget ligestilling til mændene.

Det er stadig sådan, at kvinder arbejder mere derhjemme – altså vasker tøjet, køber ind til aftensmad, smører madpakkerne og så videre. En undersøgelse fra OECD fra 2013 viser, at selvom det står bedre til med ligestillingen i Danmark end i en lang række andre europæiske lande, arbejder danske kvinder i gennemsnit 31,5 timer i hjemmet pr. uge, mens danske mænd lægger 10 timer mindre. Altså næsten halvanden arbejdsdag!

Statistisk set er det også oftest mødrene, der tager barnets første sygedag. Og jeg vil æde en stråhat på, at mor også oftest har styr på forældremøder, lektier og fordboldtræning. Men vi kan jo GIVE nogle af alle disse opgaver til mændene. Hvis han arbejder lidt mere derhjemme, kan du måske arbejde lidt mere på jobbet eller lege lidt mere med ungerne. Hvis han bliver hjemme hos lille feberhede Sigurd hver anden gang, så er det både bedre fordelt i familien og i samfundet.

For et af problemer i nutidens ligestillingssnak er netop, at vi gør det til et personligt problem. Vi lægger det ud i den enkelte familie, hvor han måske tjener mest, fordi vi har uligeløn, og måske fordi han arbejder flere timer. Måske synes både han og hun endda, at hans arbejde derfor er vigtigst, og derfor bliver mor oftest hjemme ved syge børn?

Men hvis vi giver ham mere plads som far, giver vi både vores børn, vores mænd og os selv en gave. En svensk undersøgelse viser f.eks. en klar sammenhæng mellem lang fædreorlov og faldende skilsmissefrekvens, ifølge professor Tine Rostfaard fra Aalborg Universitet.

Så lad os give noget til mændene – til gavn for os alle!