Jeg har en kusse – og er dermed feminist!

Af den oktober 1 kommentar

Skrevet af Dorthe Kandi Torsdag, 12 september, 2013 – 14:26

Jeg har netop læst et interview med Lisa Holmfjord, forkvinde for Dansk Kvindesamfund (kommer til et FEMINA nær dig snart) og hun fortæller, at hun ikke gider tale arbejde, når hun er ude til fester, fordi hun ofte skal forsvare, at hun er feminist og får stillet spørgsmål som “Hader du så mænd?” og “Hvordan kan du være feminist, når du ikke er lesbisk?”

ØHHH – HVAD! Det er sgu da 2013 og selvfølgelig hader kvinder ikke automatisk mænd, fordi vi er feminister. (Det skulle da lige være hvis de stiller så dumme spørgsmål ;-))

Jeg er feminist og jeg elsker mænd. I samme sætning. Jeg hader til gengæld ulighed – både når den går udover mænd, og når den rammer kvinder.

Og ja, der er masser af nuancer – som helt sikkert kan være gode emner for en snak ved et middagsselskab.

I FEMINA nr. 37, som har ramt kioskhylderne i dag skriver Julia Lahme klummen “Vil du selv bestemme, hvem du knalder?” denne definition på om, du er feminist (frit oversat fra Caitlin Moran):

Stik hænderne ned i bukserne. Har du en kusse? Vil du gerne selv bestemme over den? Og ikke have at din far, dine brødre, din mand bestemmer, hvad du skal med den? Ja? Godt. Så er du feminist.

Og så opfordrer Julia til, at vi husker, at ligestilling ikke er en privatsag. Selvom du og jeg har det fint derhjemme og på jobbet, så er det vores pligt at kæmpe for dem, der ikke selv kan: “Det hedder søstersolidaritet og det er vist nok også gået slemt af mode”.

HØRT og så fik jeg lige bragt både feminisme og søstersolidaritet ind i et hug. Og jeg tror stadig på det – og elsker mænd!

Tags: , , , , ,

  • En ikke-partisk mand

    Jeg har en pik, og er derfor mandsjovenist.. Go girlpower