Kvinder skal INTET gøre for at undgå voldtægt!

Af den januar 1 kommentar
Vigtig og rigtig kampagne fra Københavns Kommune, der har forstået HVEM der har ansvaret for en voldtægt. Nemlig gerningsmanden.

Vigtig og rigtig kampagne fra Københavns Kommune, der har forstået HVEM der har ansvaret for en voldtægt. Nemlig gerningsmanden.

Kan vi ikke snart holde op med at tale om, hvad kvinder har på, og hvad de gjorde eller ikke gjorde, da de blev voldtaget? Jeg bliver frustreret og vred, når jeg nu igen hører om en kvinde, der i aften kl. 20.30 i DR1 dokumentaren ‘Jeg blev voldtaget’, fortæller, at politiet under hendes afhøring blandt andet spurgte, hvad hun havde på, om hendes top var meget nedringet. HVORFOR? Mener politiet virkelig, at nogle mænd er så dumme, at de ser en kavalergang som en klar opfordring til et overgreb og derfor ikke kan gøre for det?

Sådan som jeg har forstået det, mener vores retssystem, at hvis en kvinde ikke har sagt klart nej til en mand, der tvinger sig frem, så kan han ikke dømmes. Jeg læste et eksempel, hvor en ret beruset ung kvinde blev slæbt hen i en kælderskakt af en mand, der forsatte sit overgreb på trods af at hun kastede op i mens. Han blev heldigvis stoppet af en anden mand, der havde undret sig over, at kvinden blev slæbt afsted, men dømt blev han ikke, for hun sagde jo ikke nej – hun havde travlt med at brække sig.

Og med 4000 voldtægter eller forsøg på voldtægter i Danmark om året og 50 domme, er der tydeligvis noget galt. Og jeg gider ikke høre et ord om falske anmeldelser – ja, de findes, men det er et fåtal, og uanset så holder vi jo ikke op med at tale om at få færre indbrud og flere dømt, bare fordi nogle få tåber snyder med den slags.

Nytårsaften blev knap 100 kvinder forulempet i Köln, og borgmesteren i byen, en kvinde, iler nu med nogle gode råd til, hvordan kvinder undgår den slags! Ja, du læste desværre rigtig. Hun iler ikke med gode råd til, hvordan vi undgår et samfund, hvor nogle mænd åbenbart synes, at overgreb er i orden. Hun mener i stedet, at kvinder skal sørge for altid at have en armslængdes afstand til fremmede mænd. De skal være ekstra opmærksomme på events, hvor der bliver drukket!

Vi kunne også bede kvinder om at dække sig helt til og ikke gå ud, uden en mandlig ekskorte! Men det synes vi sjovt nok heller ikke er i orden.

Frihed er en højt besunget ret i demokratiske samfund – og det med rette. Men det er ikke kun friheden til at sige, hvad vi tænker, men også friheden til at gå klædt som vi har lyst og hvor vi har lyst.

Og jo, selvfølgelig kan vi blive nødt til at tage vores forholdsregler, fordi verden ikke er så ideel, som vi kan ønske os, men vi kan i det mindste stræbe efter at gøre den bedre i stedet for blot at lappe på den ved at fortælle kvinder, at de altså skal passe på de farlige mænd. Det er ret nedladende overfor både mænd og kvinder, og minder mig om den forfærdelige dokumentar om voldtægter i den amerikanske hær. Der blev kvinderne advaret om, at de ikke måtte gå alene hjem efter en vagt, for så var de jo næsten selv ude om det, når de blev overfaldet – selv inde på militært område!

Men kvinder er aldrig selv ude om voldtægt. Og voldtægt kan ikke undgås med ‘rigtig’ påklædning. Voldtægt handler ikke om tiltrækning eller sex, men om magt og kultur. Og det er der fokus bør være.

 

 

  • http://www.lhp.co.id/ Lawrence Hutabarat

    We may additionally raise girls to hide themselves utterly and not exit while not a male escort! however we have a tendency to appear funny enough neither is so as. I really hope that people especially men, didn’t look girl as a object 😀
    If you had problems with it, you can contact me in here : http://www.lhp.co.id/