Lad os være mere nøgne!

Af den december 0 kommentarer

Hvor mange tænker på sex, når de læser overskriften på dette indlæg? Jeg gør også. Men samtidig synes jeg helt sikkert, at vi læser sex ind i alt for mange sammenhænge og især, når der samtidig ikke er meget beklædning i nærheden.

Da jeg i går læste Zenia Stampes kronik: ‘Stop seksualiseringen af vores børn’ kunne jeg have nikket mit hoved af led.

Det er spot on! Jeg undrer mig over, at nogen kan mene, at vi som forældre børn holde op med at gå i bad med vores børn efter de er blevet fire år. Det gjorde jeg ikke. Det er faktisk aldrig faldet mig ind, at det skulle være et problem. Eller at det skulle kunne misforståes af mine børn eller mig. Jeg er helt sikker på, at vi kan lærer vores børn at mærke grænser og ikke mindst at mærke forskel på en seksuel interesse og en naturlig omgang med de kroppe vi er født med. Men jeg er helt enig med Zenia i, at det er en overreaktion at tænke, at vi krænker vores børns blufærdighed, hvis de ser os nøgne efter de er blevet fire år.

Vi taler meget om, at mange i dag er fremmedgjorte overfor deres egen krop eller har urealistiske forventninger til, hvordan de selv skal se ud. Måske fordi vi så sjældent ser andres kroppe? Som mor mener jeg, at jeg både skal lære mine børn at hvile i sig selv, deres egen krop og egne grænser. Jeg tænker ikke, at jeg kan det ved en hysterisk tildækning af nøgenhed. Eller en opfattelse af, der overhovedet er noget seksuelt i at nå nøgen fra badeværelset ind i soveværelset osv.

Og det er vel blandt andet det der er problemet, at der tolkes noget seksuelt ind i at være nøgen. Jo, jeg er klar over, at vi (oftest) er nøgne, når vi har sex, men at kæde det sammen med, at der altid er noget seksuelt i den nøgne krop er skadeligt. For vores børn og for andre.

Hvis vi bliver ved med at gå ned af den vej. Nypuritanismens vej, så skader vi efter min mening vores børn.

Pædofile skal naturligvis bekæmpes – det siger sig selv. Men som Zenia skriver, så accepterer vi jo den syge seksualitet, når vi seksualisere børn.

Selvfølgelig har vi forskellige grænser – også på forskellige tidspunkter. Mine børn har haft perioder med bar rumpe og perioder, hvor de kun ville skifte tøj bag lukkede døre. Det er naturligt. Men fri mig for regler a la den med ‘4 år og ingen bad’.