Mon der er plads til både bløde, flade og faste rumper?

Af den november 0 kommentarer
Danske Gry fotograferet af Søren Rønholt i 'The Nordic Book'.

Danske Gry fotograferet af Søren Rønholt i ‘The Nordic Book’.

Jeg har været off-line i nogle dage (og væk fra bloggen alt for længe).  Men jeg kan forstå, at der har været en del debat om store numser – især en vis Fr. Kims – og andres. Der er ingen tvivl om, at der er et numse-fokus lige nu – og personligt synes jeg det er skønt. Ikke (kun) fordi jeg selv er har en del på bagperronen, men fordi det i mine øjne er et udtryk for, at vi ser på kroppen med nye øjne. Og nej, jeg taler ikke for, at den store, runde numse nu skal dyrkes som det ENESTE rigtige.

Faktisk undrer det mig, at stort set alle debatter udvikler sig til en enten-eller debat. Hvis man synes at en stor rumpe er flot, så tolkes det af nogle som, at man håner alle med små og/eller flade numser.

Det samme gælder i flere andre debattråde de seneste dage, hvor der vises flotte billeder af såkaldt almindelige kvinder. Altså kvinder i forskellige størrelser. Forskellige fasthed. Forskellige på alle måder.

Straks føler nogle sig kaldet til at pointere, at de bestemt ikke synes at en blød, utrænet krop er lækker, og sågar at de mener, det er for dårligt, at kvinderne ikke træner og så videre og så videre. Og hvad er der nu galt med at være veltrænet. Og hvad med dem med små bryster og tynde lår, skal de nu holdes uden for?

Nej! Ingen skal “holdes udenfor”. Ingen er bedre end andre.

Det handler jo netop om forskelligheden. Om at vi ikke kun ser de smukke modeller, som jeg faktisk har det helt o.k. med – for ja, de er også smukke. Men de er ikke det eneste rigtige. Og vi skal omfavne diversiteten – vi skal se forskelligheden uden straks at nedgøre eller ophøje.

Fotograf Søren Rønholt har fotograferet 50 nordiske kvinder nøgne i deres hjem. Billederne kan ses i hans bog The Nordic Book, der netop er udkommet.

Jeg håber, at vi slippe for enten-eller debatterne, for de flytter ikke rigtig noget. Og personligt undrer jeg mig over, trangen til at melde ud at man synes at fregner er grimme eller understregninger af, at hvordan bryster skal se ud, for at netop jeg synes, de er pæne.

Men som Sanne Søndergaard sagde, da jeg interviewede hende på Bogforum for en uges tid siden:

“Du skal ikke diskuterer med idioter – de trækker dig ned på deres niveau og vinder på erfaring ” citat fra Mark Twain.

Men kunne det ikke være fedt at blive enige om, at der er noget smukt i forskelligheden, og vi behøver ikke være enige om, hvad der er en lækker krop. Men i stedet glæde os over, at nogle synes bløde lår er fantastiske, men andre sværger til markerede muskler.

Personligt har jeg en bred smag – det bliver en god dag, som de synger i Det brune Punktum :-)