Sidder selvværdet i øjenskyggen?

Af den maj 2 kommentarer
Mandag morgen uden makeup...

Mandag morgen uden makeup…

I går mødte jeg op på job uden makeup. Det er ikke noget stort. Og det ville ikke være værd at nævne, hvis ikke det var fordi en ny undersøgelse fra analyseinstituttet Voxmeter viser, at hver tredje kvinde ønsker at føle sig smukke nok til at gå helt uden make-up.

Det har jeg tygget lidt på. Føler jeg mig smuk nok til at gå uden makeup. Ja, åbenbart. Jeg går ofte uden makeup – hele weekender. Men jeg er aldrig før mødt op på job uden makeup. Er det fordi mit selvværd sidder i de øjenskygger, jeg elsker?

Nej, der tror jeg ikke. Når jeg tager makeup på, føler jeg mig klædt på. Føler mig professionel og ja, også pænere. Men undersøgelsen, jeg nævnte, peger også på, at flere end halvdelen af alle danske piger og kvinder ønsker at værdsætter deres eget udseende mere.

Det er jo desværre ikke en særlig stor overraskelse. Jeg synes, at vi skal gå med al den makeup, vi har lyst til, hvis det gør os glade. Men vi skal samtidig elske os selv – også uden makeup – for ellers begrænser vi os selv.

Og det er ikke sagt med hævet pegefinger. Som Michael Jackson sagde: ”I’m starting with the (wo)man in the mirror”. Det er spild af tid og energi at gå rundt og være ked af sit udseende. Virkelig spild af tid! Og jeg har selv spildt alt for meget tid på at hade mine runde lår og ønske at mine bryster var mindre. Heldigvis er jeg blevet ældre, mere doven – og måske lidt klogere. Nu kan jeg helt ærligt sige, at jeg elsker min krop og mit ansigt. Det er ikke perfekt – det er de færreste kroppe og ansigter? Men min krop har født to børn, den bærer mig hver dag. Den forfalder, så jeg må passe lidt bedre på den. Den er min – og jeg får ikke tynde lår og selvbærende bryster af at hade den.

Så (forhåbentlig) uden at lyde alt for hellig, håber jeg at give glæde og accepten af min krop, som den er skabt videre til mine børn. For hvis det grundlæggende selvværd er på plads, så kan vi lege med vores udseende både i forhold til motion og makeup, fordi vi har lyst. Fordi det gør os glade. Ikke fordi vi ser på os selv og tænker, at vi må gemme os bag det.

Senere mandag - nu med makeup inden dagens møder :-)

Senere mandag – nu med makeup inden dagens møder :-)

Firmaet Dove har lanceret en kampagne her i maj, hvor de opfordrer alle til at lægge makeupfrie selfies ind på instagram #makeupfrimandag. Derfor havde flere af mine kolleger og jeg ingen makeup på i går, da vi mødte på job. For hver makeup selfie donere Dove 5 kroner til velgørenhedsorganisationen Global Dignity, der arbejder for at støtte piger og kvinders selvværd. Det er en god begyndelse, synes jeg. Måske vil du også være med? Læs mere på http://www.globaldignity.dk/

  • http://kkterapi.dk/lavt-selvvaerd.html Birthe

    Det er selvfølgelig smart af Dove, da de får en masse omtale, men sagen er jo faktisk ret god, så thumbs up!

  • Karin

    Klart den gør! Du ser jo ikke nogen af “de smarte” uden fuld krigsmaling. Så lige et billede den anden dag, af Sanne Salomonsen – uden makeup – kunne dårligt kende hende. Så JA – mit selvværd sidder helt klart i en ordentlig makeup, der gør mig lidt pænere 😉