Manden med nærværet (og hvordan du får det)

“Tak for din mail. Jeg holder offline-dag denne fredag – dvs at jeg ikke ser eller svarer på mails. Hvis dit ærinde er absolut presserende så send en sms til xxxxx….ellers ser jeg din mail lørdag.”

Se, det auto-reply kalder jeg integritet: Afsenderen er en mand, der prædiker offlinedage og underviser i bl.a. afstressning, yoga og mindfulness. Sådan som jeg kender ham, er han mesterlig til at have kongruens mellem sine ord og handlinger – bedste walk-your-talk-stil, du ved.

Han hedder Lars Damkjær og er min ven og yogakollega. I dag udgiver han sin nye bog.

 lars damkjær bog

I forhold til stress kan Lars’ lære os en masse om vigtigheden af nærvær og om relationer. Om at dyrke dem, der giver os energi og rigtig pænt takke nej til dem, der dræner os. Ligeledes er relationen til os selv vigtig at kigge nærmere på, og relevant for de fleste – gætter jeg – er også relationen til vores  sociale medier. Hvem styrer hvem, egentlig?

Jeg var til reception på bog-babyen tidligere på dagen, og udover at have hapset halvdelen af slikbuffeten (jeg må godt, det er ikke uhøfligt, når jeg er gravid), så har jeg også fået Lars’ bedste tip til en stressfri og nærværende hverdag. Og det får du her – værsgo':

“Lav (og følge) en stressreducerende praksis, dvs en plan med faste rutiner og ritualer. Sørg for at inkludere aktiviteter, der får nervesystemet til at falde til ro, fx en gåtur uden telefon, en meditation eller 10 minuttter i stilhed med lukkede øjne. Forær dig selv en ugentlig off-line dag (eller en halv dag). Skab også plads til sjov og spontanitet. Livet behøver ikke at være hverken en kamp eller et projekt.”

 

Læs mere om bogen og køb den her.

20140619-223006-81006731.jpg

Forfatteren & mig (og gravidchampagne i form af M&Ms)

 

 

20140619-223036-81036657.jpg

Bog-babyen frisk fra trykken.

Hurra...

Hurra…

Tags: , , , , ,