10 moments med D-A-D

Af den november 0 kommentarer

 

dad3

1 “Mumbling good morning and raising my head. A bad breath kiss to my pillow pet” synger drengene fra min folkeskoleklasse. Vi er på vej på lejrtur, og mens drengene synger/råber, hører jeg også I’m Sleeping My Day Away og resten af No Fuel Left for the Pilgrims-albummet på min walkman.

2 Sidder sammen med storesøster på hendes røgelsesramte værelse og er smadret af grin over D-A-D’s version af en julesang Sad Sad Christmas fra D.A.D Special. Har først nu opdaget deres cowpunk-albums og er blevet smålun på den skæve humor.

3 Er til koncert i Roskilde, hvor Jesper Binzer og co. fyrer den max af. Det er (for) vildt, når man kun har været til to koncerter før (Savage Rose og Fielfraz på Elværket i Holbæk). Synes musikken er MEGET højt, og der er for mange mennesker, men min veninde står ved siden af med strålende øjne og kigger op på Cobber (Jakob Binzer), som vi begge to synes, er den lækre, så jeg spiller cool og lever med ringetonen, da jeg lægger hovedet på puden.

4 Som alle andre teenagere føler jeg mig ensom, depri og misforstået. Laugh’n’ A Half fra Riskin’ It All fanger den følelse, og det er favoritnummeret på mit bånd med rockballader på den side og Blaze of Glory med Jon Bon Jovi på den anden.

5 Må se i øjnene at jeg er for meget en poptøs til at hoppe med på Helpyourselfish-albummet. Det er for støjende til mig, så jeg står af D-A-D-vognen (sjovt nok er det, det eneste D-A-D-album min mand har i sin enorme samling).

6 Sidder til et middagsselskab hos venner og min kæreste (nu mand) kommer lidt senere, fordi han har været med til at stå for opsætning af scenen til en D-A-D-koncert. Han fortæller, at der kom den her unge fyr på en hærget cykel, og at han nær ikke havde lukket ham ind, men han blev ved med at insistere på, at han var den nye trommeslager i D-A-D. Den unge fyr var Laust Sonne.

7 År 2000. Står på Roskilde Festival og græder, mens D-A-D lukker festivalen. De har valgt ikke at snakke mellem numrene. Første nummer er Something Good, og Jesper Binzer sender fakler ud til minde om dem, der døde ved Pearl Jam-koncerten. Kan ikke skrive det her uden at tude igen.

8 Er til Dear-koncert på Rust. Laust Sonne er iført noget, der ligner en hvid malerdragt, og han er så funky cool, som man kan blive. Tænker at D-A-D-drengene har gjort lidt af et scoop med at få ham med som trommeslager, for selv om han har været med siden slut 90’erne, er han stadig ”ham den nye”.

9 Læser Jesper Binzers selvbiografi, I Won’t Cut My Hair og bliver revet med af alle rockanekdoterne – ikke mindst hans beskrivelse af, hvor rædselsfuldt det var efter Wig Wam-krakket, og hvor svært det er at være rock’n’roller og i et parforhold.

10 Er til 30-års ”fødselsdagsfest”/PR-release med bandet på Lidkoeb på Vesterbro – lidt på forskud, for det er først til næste år, de ”bliver 30” og udgiver 30 af deres yndlingsnumre på cd og til download. Synes de ligner sig selv fuldstændigt, men det gør jeg jo også 😉 Ser tour-listen og opdager, at de spiller på Elværket i Holbæk den 4. marts og tænker at jeg skal finde min folkeskoleveninde og spørge, om vi skal se det sammen. Så hvad siger du, Camilla – vil du med?

Hvad med dig – har du et D-A-D-moment, så del det her.

Se mere om D-A-D’s tour på billetlugen.dk – forsalget starter i dag (fredag den 1.november).

Tags: ,