3 bøger til rejsen

Af den maj 0 kommentarer

Bøger og rejser hænger uløseligt sammen for mig, og jeg tror aldrig, jeg har været af sted på så meget som en weekendtur uden en bog. Det kan både være faglitteratur og ren underholdning. Jeg fordrev for eksempel en meget lang bustur til Paris med at læse flere engelske fagbøger om magasinjournalistik, på en badeferie på Kreta med min søster var strandlitteraturen en bog om, hvordan voksne skilsmissebørn klarer deres parforhold, og så har der været mange skønne romaner og skræmmende krimier til at holde mig med selskab på sommerhusture. Jeg synes, at ALLE krimier af de svenske søstre Camilla Grebe og Åsa Träff er perfekt sommerhuslæsning. Men man skal bare ikke være i sommerhus alene, når man læser dem, for så bliver det svært at sove…

Der skal altid være plads til en bog i min kuffert.

Der skal altid være plads til en bog i min kuffert.

For nyligt var jeg et smut til Algarve i Portugal, hvor jeg havde Leonora Christina Skovs fremragende Hvor intet bryder vinden med i kufferten, og den kan jeg varmt anbefale som rejselitteratur. Den handler om en gruppe mennesker, der er samlet på den lille ø Stormø i et gennemsigtigt glashus (så de rigtigt kan snage i hinandens privatliv) uden kontakt til omverdenen. De tror, at det er et legatophold, fordi de hver især kan noget særligt, men da folk begynder at forsvinde, viser det sig, at fortiden ikke bare spøger, men i den grad blander sig og skaber panik på den lille ø. Med god grund. Det er en spændende bog, der er hurtigt læst, og den hjalp mig blandt andet igennem en længere flyvetur, hvilket jeg er meget taknemmelig for, da jeg aldrig bliver den store fan af at flyve.

3 bøger der kommer med næste gang jeg skal på tur:

Original – personlig branding og synlighed af Maiken Ingvordsen (Lindhardt og Ringhof).
Jeg vil altid gerne blive klogere, og Maiken virker som en kompetent dame, der kan servere sine pointer om sociale medier og branding, så det glider let ned. Du kan i øvrigt følge Maikens mange fine pointer her på feminabloggen.

Future Perfect af Mara Lee (Rosinante).
Jeg har for nyligt opdaget, at jeg er vild med den svenske forfatter Mara Lees måde at skrive på, og hendes nyeste roman om fire outsidere, der finder hinanden i en lille skånsk by, lyder som en kærlighedshistorie af den skæve slags, som jeg ville elske at bruge en længere togtur på at grave mig ned i.

Tiende december af George Saunders (Ordenes by)
Det lille forlag Ordenes by er gode til at finde bøger, hvor der er kælet for sproget, og som man husker længe efter, sidste side er vendt. Fordelen ved Tiende december er, at det er en novellesamling, så den passer perfekt til en masse korte transportture eller en weekend-smuttur. Den skulle byde på sex, selvmedlidenhed, begær og samvittighedskvaler og meget andet, og Saunders skulle være eminent til at skrive, så man er helt inde i hovedpersonernes psyke.

Hvilken bog skal du have med på tur?