3 favoritserier lige nu

Af den oktober 0 kommentarer

Pilot

Parret der ændrede vores syn på sex
Hvorfor faker kvinder en orgasme? Det er et af de interessante spørgsmål, som William Masters forsøger at få svar på i tv-serien Masters of Sex, der kan ses på HBO Nordic netop nu. Den flot stylede serie foregår i de tidlige 60’ere og handler om lægen William Masters og hans assistent og senere kone Virginia Johnson. De var pionerer indenfor forskning i, hvad der sker med kroppen, når mennesker har sex og blev berømte, da de offentliggjorde deres provokerende forskning i Human Sexual Response i 1966. Her er ingen hvide rotter i forsøgene men mennesker, der elsker med elektroder på kroppen, mens Masters (en tilknappet Michael Sheen) og Johnson (en ultralaber Lizzy Caplan med rød kysmund og pencil-skirt) ser på i forskningens navn. Både (det virkelige) plot, karakterer og styling er i top i serien, som jeg allerede er hooked på.

broen_2_lille

Seje Saga
Jeg er ganz verliebt i Saga Norén-karakteren fra DR1-serien Broen. Det må være meget svært at spille en så speciel rolle som den socialt dysfunktionelle Saga, men Sofia Helin er næsten endnu mere overbevisende og (ufrivilligt) underholdende i anden sæson af Broen. Synes også det er sjovt at se Kim Bodnia som den bløde og følelsesladede makker. Plottet i del 1 var næsten for uhyggeligt til mig, og det lader allerede til, at sæson 2 også bliver benhård, men jeg holder ud, fordi den er så spændende, at jeg bare MÅ se, hvad Saga og Martin nu roder sig ud i.

hit_and_miss_lille

Modeikon som lejemorder
Der var et tidspunkt, hvor man ikke kunne åbne et modemagasin, uden at der var et billede af Chloë Sevigny, som kan noget med at kaste en vintagekjole over sig, sætte et par tårnhøje stiletter til og ligne en million. Men jeg har først for alvor fået øjnene op for hendes skuespiltalent, efter at jeg er gået i gang med den engelske serie Hit & Miss, der kan ses på HBO Nordic. Plottet lyder vanvittigt: Den transseksuelle lejemorder Mia (Sevigny – stadig i fede vintagekjoler, men nu med “vedhæng” under kjolen) opdager, at han/hun har et barn med en tidligere kæreste, og Mia flytter på landet og påtager sig anssvaret for barnet og hans søskende, da ekskæresten dør. Det er ikke let at opdrage fire børn, samtidig med at man skal myrde og forholde sig til ubehagelige naboer i en alt andet end idyllisk landsby. Blændende skuespil og brutalt drama, hvor man ikke kan undgå at blive påvirket af den skæve families kamp for at overleve.

Den jeg glæder mig til…
Mens jeg venter på at kunne se den næste sæson af den FANTASTISKE Orange is The New Black på Netflix, er der en anden serie, jeg sniger mig til at se på Netflix. Jeg er helt sikkert for gammel til at se den, men kan ikke lade være. Afslører serien her

Foto: HBO og DR presse

Hvilke tv-serier elsker du lige nu? Skriv en kommentar.