Bridget Jones, tag dig sammen!

Af den november 0 kommentarer

Fredag den 15. november
65 kilo. Kalorier: No f…… clue. Toyboys: 0. Rigtig (ægte)mand: 1. Twitterfølgere: 85.

bridget_jones1

Jeg burde have det rigtig skidt med mig selv. Jeg både vejer mere end Bridget Jones og har markant færre følgere på Twitter. Bridget Jones er frustreret, når hun vejer mere end 60 kilo, og hun når hurtigt op på flere hundrede Twitter-følgere. Eller også er det Bridget Jones, den er helt galt med. For i den nyeste Helen Fielding-bog Vild med ham (Lindhardt og Ringhof), slår hun sig konstant i hovedet med netop vægten og antallet af Twitter-venner plus manglende sms fra ung elsker.

Det var sjovt i de første, men nu er Bridget Jones altså 51, hun er blevet enke (suk, stakkels Darcy) og har to børn i skolealderen. Så må man da forvente, at hun er blevet bare lidt klogere siden sidst? Det er hun ikke. Bridget Jones er desværre heller ikke blevet sjovere. Tror ikke, jeg havde fået læst denne bog færdig, hvis ikke det havde været for mit en bog om ugen-projekt, og fordi jeg bare så inderligt gerne ville gi’ Bridget Jones og Helen Fielding en fair chance.

Men det her bliver for patetisk, for hvor sjovt er det lige, at Bridget Jones prutter, spiser revet ost lige fra posen og laver en drink’n’sms? Tjaeh, måske er det bare mig, der er blevet for voksen, når det ikke får mig til at skraldgrine, som Bridget Jones ellers kunne før i tiden? Fik da småklukket undervejs, men det er faktisk de andre karakterer, som for eksempel veninden og naboen, der er sjove.

Forstår ikke, hvorfor toyboy vil ha’ sex med Bridget Jones, for hun fremstiller sig selv så usikker, at det er svært at tro, at hun kan tiltrække noget som helst, og slet ikke en fyr, der tænder på modne kvinder. Bridget Jones opfører sig som en på 18, og flirten med toyboy fylder MEGET i bogen, men toyboy Roxter kan ikke leve op til hverken Darcy eller Daniel som karakter. Alligevel blev bogen læst på to dage, og selvfølgelig skal jeg se filmen, hvis den kommer (meget gerne med Renèe Zellweger som Bridget Jones, tak), så helt stå af, kan jeg ikke.

Sjov bog om Betty, der sælger brugte underbukser

Jeg kan godt lide, at Bridget Jones har nogle af de udfordringer, helt almindelige danske mødre bliver ramt af som lus, gadget-afhængige unger og irriterende mødre på forældreintra. Alligevel får jeg lyst til at råbe: SÅ TAG DIG DOG SAMMEN! Bridget, for helvede. Vil så gerne holde af dig, men så må du lige vise os alle sammen, at der er sket lidt mere på den mentale front siden sidst, så vi stadig kan grine sammen med dig og ikke bare hånligt af dig.

Citat: Hør lige her, Bridget. At hoppe i seng med en eller anden Twitter-fyr på anden date kan ikke sammenlignes med noget “på Jane Austens tid.”

Lidt om at læse en bog om ugen
I 2012 var mit nytårsfortsæt at læse en bog om ugen, og det kunne man følge med i på femina.dk. Her i 2013 har jeg savnet at have et mål for læsningen, for det er lettere at få gjort, hvis jeg ved, jeg skal have spist en bog om ugen. Så nu er jeg i gang igen med at læse en bog om ugen – følg med på bloggen her.

Hvad med dig – er du vild med Vild med ham?

Tags: , , , ,