Du skal ikke skamme dig!

Af den juni 0 kommentarer
Tør du læse denne stak i gården, i toget eller på stranden?

Tør du læse denne stak i gården, i toget eller på stranden?

For nyligt havde jeg Lola og naboens søn af Stephanie Perkins med i sommerhus. Og det passede mig fint, at det ikke var sådan en bog, jeg sad og læste nede i gården, hvor alle mine naboer kunne se den, for forsiden signalerer i høj grad romantik for yngre damer.

Men det er egentlig lidt fjollet, at der er bøger, som vi stolte viser frem, og bøger som vi læser i smug. For engang imellem er der bare ikke noget bedre end en tøseroman, hvor der er smurt godt på med den lyserøde pensel, og som er så underholdende, at man sluger bogen på en aften.

Jeg læser meget og har en bred smag i litteratur; jeg elsker, når mindre kendte og nyere danske forfattere (fx Mette Sø og Olga Ravn) leger med sproget og romanen som form, men jeg er altså vild med engang imellem at kunne smække benene op i sofaen og hygge mig med romantiske bøger af Jojo Moyes eller en knaldgod krimi uden at skulle fordøje indtrykkene alt for meget bagefter. Ligesom jeg gerne nyder et eksklusivt stykke mørkt chokolade men også kan fråde det meste af en plade lys Ritter Sport med nødder. Valget af bog (og chokolade) afhænger af den stemning, jeg er i.

Så hermed en opfordring til at flashe forsider, også når bøgerne er lyserøde, ikke passer med den nyeste trend eller er dømt ude af anmelderne. Der findes nemlig helt sikkert en bog til hver en side af “alle de kvinder du er” – uanset om du er romantisk, eftertænksom, feriekåd, der hele på én gang eller noget helt andet.

Her er et bud på 7 feminine bøger til sommerferien.