Ikke den slags pige…

Af den januar 1 kommentar
HBO, Girls

Ung kærlighed – så bliver det ikke mere hot… eller… måske gør det.

… der er vild med Girls!

Første gang jeg så et afsnit af tv-serien Venner, grinede jeg ikke. Som i SLET IKKE. Jeg forstod den simpelthen ikke. Jeg syntes, det var et mærkeligt karikeret koncept med belastende publikumslatter og mangel på plot. Efter at have set MANGE afsnit af serien i mange år, så har jeg for længst overgivet mig. Spørgsmålet er ikke længere, om den er sjov, men hvem der er den sjoveste (Joey, Phoebe eller Ross?).

Så det kan tage lidt tid at blive lun på en serie. Og nu kommer min indrømmelse: Det er ikke sket endnu med tv-serien Girls. Lena Dunham har ellers lagt verden ned som mastermind bag og hovedpersonen Hannah i tv-serien, hvor vi følger de fire veninder: Hannah, Marnie, Jessa og Shoshanna og deres op- og nedture i Nev York. Den nyeste sæson (sæson 4) blev tilgængelig på HBO Nordic sidste mandag og afsnit to kan ses i aften.

Jeg har set et par afsnit hist og her, men jeg er aldrig blevet grebet nok til, at jeg bare MÅTTE se en hel sæson og glædede mig til den næste. Jeg synes, hverken det er specielt provokerende eller frigørende, at Lena Dunhams karakter Hannah flasher helt almindelige bryster og en figur med former, der ikke passer ind i Hollywood-skabelonen. Men måske er vi ikke så ramt af mangel på almindelige mennesker på dansk tv.

En anden ting, der irriterer mig ved serien er, at vi skal se alle de røvkedelige sexscener? Jeg ved fra Lenas biografi Not That Kind of Girl, at hun var træt af, at sex altid blev portrætteret urealistisk fantastisk, og romantisk på film. Det er også en fin pointe. Men de bare rumper, der hopper uengageret op og ned, den måde Hannahs bøvede kæreste Adam lige klasker kondomet væk efter sex. Pigerne der glor op i loftet, mens det foregår. Så trist og blottet for stemning behøver det da heller ikke at være. Slet ikke når man skal forestille at være ung og bare lidt forelsket?

Der er selvfølgelig sjove scener, og replikkerne er da meget skarpere, end de er i en anden ungdomsserie som fx Gossip Girl. Alligevel er jeg ikke for alvor interesseret i, hvad der sker her i fjerde sæson, når Hannah flytter fra New York for at deltage i et skrivekursus i Iowa, Marnie roder rundt med en affære, Jessa roder rundt med livet generelt og Shoshanna prøver at tackle irriterende forældre og en ekskæreste, der kysser på veninden (Marnie). Men hvem ved – måske bliver jeg grebet i aften, når jeg ser afsnit 2.

Hvad kan du godt lide ved tv-serien Girls?

  • Dorthe Kandi

    Hvor sjovt Mette – altså at den ikke fanger dig. Men det er selvfølgelig forskelligt. Jeg er VILD MED Girls. Jeg elsker de kiksede sex-scener – hendes krop, som hun gladeligt viser frem. At hun er skøn og irriterende. Nuaceret og identificer-bar for unge kvinder i dag, der lige som os andre ser rigeligt med size 0-kvinder, hvis største problem er om der er plads til flere dyre stiletter i deres enorme walk-in-closet :-)