Jussi Adler-Olsen om at være (latino)løve

Af den oktober 0 kommentarer
En tyr (mig) og en løve (Jussi Adler-Olsen) ved siden af hinanden.

En tyr (mig) og en løve (Jussi Adler-Olsen) ved siden af hinanden.

Pendulsvingning, solgud-dyrkelse og stjernetydning er blandt temaerne i ”Den grænseløse” – den nyeste krimi af Jussi Adler-Olsen, der udkommer i dag på Politikens forlag. Jussi Adler-Olsen har i forbindelse med sin research besøgt alternative messer, han har selv prøvet at stå og svinge et pendul og er ikke afvisende overfor det alternative i den forstand, at han tror, at det hjælper dem, der tror på det.

Men hvordan har han det selv med astrologi, spørger jeg, da jeg er på besøg i hans ”kontorhus”, der blandt andet rummer reoler proppet med Jussi Adler-Olsens bøger om Carl Mørck og afdeling Q, en racerbane og en popcornmaskine til Jussis private filmklub.
”Jeg er STOLT af at være løve” understreger Jussi, som godt kan genkende sig selv i følgende beskrivelse (hapset fra livsguiden.dk) af stjernetegnet løven: kreativ, dramatisk og viljestærk. Men også jaloux, grov, temperamentsfuld og forfængelig. Løven har en enorm selvtillid, nyder at se sig selv som en konge og er fortabt uden sit publikum.
”Ja. Det passer. Til forskellige faser af mit liv. Jeg havde for eksempel en periode, hvor jeg spillede rockguitar, og det var da, fordi jeg havde behov for et publikum.”

Jeg ser Jussis guitar fra rockperioden, da jeg bliver vist rundt i huset. Under rundvisningen falder samtalen på Carl Mørck, og Jussi udbryder: ”Carl er krebs. Det har jeg egentlig aldrig tænkt på før.”

Jussi Adler-Olsen er født 2. august, og det passer godt til ham, for han er meget glad for de danske somre, betegner sig selv som ”lidt latino” og flygter fra de danske vintre, når han har mulighed for det. Men når Jussi er i skrivefasen, så kommer han ikke så meget ud og har kridhvide sommerben til sin store fortrydelse.

Jalousi er et vigtigt tema i løvens tegn, og det kan alle blive ramt af, men Jussi Adler-Olsen mener, at kvinder er ”lidt mere dramatiske omkring det”. Det er de i hvert fald i ”Den grænseløse”, hvor netop jalousi fylder meget og får fatale følger. Mere vil jeg ikke afsløre. Læs anmeldelsen af “Den grænseløse” i næste uge i FEMINA. Vores boganmelder Julia Lahme er begejstret, og jeg var også ret vild med den. Især teorien om at se religion og astrologi i forhold til hinanden. Det er spændende – uanset hvad man tror eller ikke tror på.

Er du interesseret i stjernetegn, så kan du tjekke dit dagshoroskop her.

Glæder du dig til at læse “Den grænseløse”?