Så blev jeg klogere …

Af den oktober 0 kommentarer

Er bagud med at skrive om de bøger jeg læser i mit projekt med at læse en bog om ugen, men er ikke bagud med at læse efter at jeg fik læst hele fire bøger i min efterårsferie! Er så stolt. Og det var SKØNT! Kan kun anbefale det der med at bure sig inde i et sommerhus med en stak gode bøger og te på kanden.

nukaakas_kabale

Krimiserie om karrierekvinde
Nukaakas kabale af Helle Vincentz var en af de bøger, jeg hyggede mig med i efterårsferien, og hold da op, hvor er den bare god. Det er nummer tre i serien om den ambitiøse karrierekvinde Caroline Kayser, og jeg må indrømme, at jeg ikke har fået læst de to første, Den afrikanske jomfru og Den filippinske pirat, men det var ikke noget problem, jeg kunne sagtens hænge på alligevel.

Rå metoder for at gafle råstoffer
I Nukaakas kabale følger vi Caroline, der ved et tilfælde kastes ud i en benhård og morderisk kamp om Grønlands råstoffer, da kæresten tager hende med til Nuuk på en forretningsrejse. Den anden hovedperson er dansk-grønlandske Nukaaka, der er chef i Grønlands Råstofdirektorat, og det job er ikke så tørt, som det lyder. Slet ikke, da der sker et mord på en kollega, og Nukaaka får trusselsbreve, fordi hun har forretningsmøder med kineserne, der fisker efter en råstofhandel.

Klogere på Grønland
Jeg kunne ikke slippe Nukaakas kabale, da jeg først var gået i gang. Den er spændende, relevant og topaktuel nu med debatten om Grønlands uranaftale. Det geniale ved den er, at jeg synes, jeg har fået mere viden om både det moderne Grønland og det historiske Grønland – var for eksempel ikke klar over, at der kan være så mange konflikter forbundet med at være halvt dansker og halvt grønlænder. Den viden bliver serveret i et topspændende krimiplot, som også byder på bøvlede familierelationer og sætter fokus på hverdagsudfordringer for karrierekvinder.

Råstof eller småkager?
Det er tydeligt, at Helle Vincentz har researchet meget på sit stof, og hun har da også en fortid som erhvervsjournalist. Efter at have læst Nukaakas kabale får jeg næsten også lyst til at være det, for hun får godt nok erhvervslivet til at lyde actionpacked. Men også kynisk og strategisk på den klamme måde, så det er nok meget godt, at jeg er på FEMINA i stedet for. Her er der mere kamp om småkagerne end råstof :)

Citat: ”Det er vel forståeligt nok, din mor ikke synes om mig, svarede hun efter længere tænkepause. ”Det var jo mig, der oplærte din far, da han boede i Nuuk første gang. Alt, hvad han kunne i sengen, alt, hvad senere kvinder fik gavn af, både din mor og hende, der kom før, lærte han af mig, da han ikke var andet end en stor knægt. Den slags har danske kvinder svært ved at acceptere.

Læs også om Sissel-Jo Gazans Svalens Graf – er det årets bedste krimi?

Lidt om at læse en bog om ugen
I 2012 var mit nytårsfortsæt at læse en bog om ugen, og det kunne man følge med i på femina.dk. Her i 2013 har jeg savnet at have et mål for læsningen, for det er lettere at få gjort, hvis jeg ved, jeg skal have spist en bog om ugen. Så nu går jeg i gang igen – denne gang vil jeg læse en bog om ugen indtil januar.

Kan du nævne en krimi, der har gjort dig klogere? Kom med et bud her.

Tags: , ,