Særligt sensitiv?

Af den november 0 kommentarer
Der et både gode råd og tips til særligt sensitive og en test i Elsk dig selv.

Der et både gode råd og tips til særligt sensitive og en test i Elsk dig selv.

Du er også så følsom. Lad nu være med at bekymre dig så meget. Tag dig sammen. Det er sætninger, jeg har hørt en del gange i mit liv. Som barn kunne jeg godt føle mig helt ved siden af, når jeg egentlig hellere ville gemme mig i klassen end at gå ned i frikvarteret med alle lydene og de mange børn. Som voksen kan jeg have svært ved det høje støjniveau, der er på mange cafeer, og selvom jeg er social og glad for fester, så er december en hård måned, fordi jeg bliver drænet af at være til alle de arrangementer, der følger med julen.

Jeg bliver meget påvirket af stemninger og kan blive ked af det i længere tid, hvis en kollega har sagt noget, der sårede mig. Jeg er også hende, der gemmer mig lidt i et hjørne til en reception, indtil jeg finder en, jeg kender. Før i tiden irriterede det mig, at jeg ikke var mere udadvendt og ligeglad med at for eksempel skulle præsentere et forfatternavn på caféscenen til FEMINA messe i Forum. Men efterhånden har jeg lært at rumme mig selv og acceptere, at jeg ikke bryder mig om at være i centrum – selvom jeg er ret god til at være det, fordi jeg altid er velforberedt og gerne vil give folk en god oplevelse og vise, at jeg tager dem alvorligt. For det gør jeg. Jeg tager ting alvorligt. Og nu har jeg lært, at det er ok.

I dag landede der en bog på mit bord, som mindede mig om, at jeg ikke er alene med min måde at være i verden på. Elsk dig selv af Ilse Sand beskriver, hvordan mange mennesker har det på samme måde som mig – i mere eller mindre grad. Jeg er ikke stor fan af at putte folk i kasser, men hvis jeg skal sætte mig selv i en kasse, så hører jeg helt sikkert til i kassen særligt sensitiv. Jeg er glad for, at der er kommet mere fokus på, at mennesker er forskellige af sind og derfor reagerer meget forskelligt på de samme udfordringer. Jeg synes, at der skal være plads til os alle sammen – både de ekstremt udadvendte, de indadvendte og de særligt sensitive.

Elsk dig selv – en guide for særligt sensitive og andre følsomme sjæle af Ilse Sand udkommer 4. december på forlaget Ammentorp. Du kan læse mere om Ilse Sand her

Kunne du tænke dig at læse mere om emnet, så udgiver forlaget Rosinante Ulla Hinge Thomsens bog Særligt sensitiv 2. februar. Jeg har allerede smugkigget i den, og jeg kan varmt anbefale den.

Er du også særligt sensitiv? Hvad betyder det for dig?