Slut med mareridt!

Af den marts 0 kommentarer

Her er 3 x hyggelig kultur.

Har du det også sådan, at du engang imellem vil hygge dig med noget rart, som du tør se med begge øjne åbne og ikke får mareridt af? Efter at have ”set” sidste afsnit af den geniale men nervepirrende serie True Detective på HBO (jeg så det meste med et halvt øje og hovedet gemt bag en dyne) havde jeg i hvert fald brug for en dosis af noget helt og aldeles ufarligt. Så her er tre aktuelle kulturtip, som med garanti ikke giver dig angstsved på panden.

Doll & Em, HBO

Doll & Em, HBO

En serie med damehumor
Min mand mener, at Doll & Em er en serie med ”damehumor”, og jeg griner da også mere end ham, når vi ser den. I meta-komedieserien, som havde premiere på HBO Nordic den 19. februar, spiller den engelske skuespiller Emily Mortimer (næsten) sig selv og hendes veninde, Dolly Wells er også bedste veninde i serien, hvor hun bliver Emilys assistent for at komme væk fra sine hjertesorger. En akavet situation: Den ene er Hollywood-stjerne, den anden bliver betalt for at hente kaffe. Men med Doll som assistent er der intet, der går som planlagt. Bare det at hente kaffe kan resultere i et brækket ben, så hun får masser af opmærksomhed – også mere end celeb-Em, som snart føler sig helt overset.

Birgitte Hjort Sørensen som Geneviéve i Pigen med paraplyerne. Betty Nansen

Birgitte Hjort Sørensen som Geneviéve i Pigen med paraplyerne. Betty Nansen

Teater der giver dig lyst til at shoppe
Betty Nansen Teatrets version af den franske filmklassiker Pigen med paraplyerne er så lækker at se på, at jeg fik akut lyst til at shoppe dragter i sorbetfarver og danse rundt med en paraply i støvregn. Selvom der er folk, der bliver sendt i krig, og forelskede, der ikke får hinanden, så er historien så forudsigelig (også hvis du ikke har set kultfilmen fra 1964, der gjorde Catherine Deneuve til en stjerne), og det hele pakket så smukt ind af Peter Langdal i laber lyssætning, scenografi og jazzy musik, at du med garanti ikke får mareridt bagefter. Allerhøjest tøjkrise. Kan ses til 16.april.

 

ABBA backstage-historierne

ABBA backstage-historierne

Backstage med ABBA
Problemet med at læse en god krimi er, at man godt kan blive paranoid bagefter og lige må tjekke en ekstra gang, om døren er låst. ABBA – backstage-historierne af Ingmarie Halling og Carl Magnus Palm er et festfyrværkeri af en bog, som kun kan skræmme dem, der er allergiske over for glitter og 70’er-nostalgi. Bogen er lavet som en scrapbog proppet med sjove anekdoter og private billeder. Forfatteren Ingmarie Halling er tidligere kostumier på ABBAs turnéer og nu kurator på ABBA The Museum, så hun har et godt backstage-blik på historien og har også fået Agnetha, Frida, Björn og Benny til at medvirke i bogen, der udkommer på Nyt Nordisk Forlag Arnold Busck 25.marts.

Hvilken bog, film eller tv-serie får dig i godt humør?