Som et godt syretrip

Af den november 0 kommentarer

Er stadig høj efter at have svælget i gode bogforedrag på Bogforum i Bella Center i weekenden, og nu er jeg i gang med hele tre bøger, så min udfordring er at få læst en bog færdig, før jeg begynder på en ny. Kender I det?
i_en_snaever_vendning_1_1

Lyt til en forfatter live
Det er noget helt specielt at høre en forfatter læse op af sin bog og fortælle om overvejelserne omkring den. I en snæver vending af den unge danske forfatter Mette Sø er netop en bog, jeg ikke var stødt på, hvis jeg ikke var gået til en forfatteroplæsning i en kirke en sen aften efter et (alt for langt) forældremøde. Jeg var så godt underholdt af Mettes oplæsning, at jeg glemte alt om træthed og manglende aftensmad og bagefter måtte ha’ fat i bogen, der er udkommet på det lille forlag Republik.

Sælger fake underbukser
Mette har en underfundig skrivestil og romanen et absurd plot. Hovedpersonen Betty sælger ”fake” celeb-underbukser på nettet! Hun går til opgaven yderst professionelt og har for eksempel eksperimentet med forskellige væsker, før hun fandt den helt rigtige til at efterligne udflåd (æggehvide).

Weird og hverdagsagtigt
Selvom det er mærkeligt, så er det alligevel også hverdagsgenkendeligt. Ikke mindst på grund af de mange henvisninger til kendte amerikanske tv-serier, som er evig inspirationskilde til nye fake underbukser. Kunne det for eksempel være noget at sælge Mad Men-hustruen og navnesøster Betty Drapers underbukser? Og sådan er der mange skæve overvejelser i ”I en snæver vending”, som nok er speciel, men på ingen måde tør og tung.

Gode råd om farlige dyr
Det er ikke let at være Betty, og det bliver ikke lettere, da hendes hypokondermor dør, og hendes bror flipper ud. Og så er der den evige angst for at rende på farlige dyr. Derfor er bogen proppet med gode tips til, hvad man kan gøre, hvis man render ind i en elg (vær tålmodig), en slange (skynd dig, men bevæg dig ikke for meget), en bjørn (tal svensk, spil død eller syng vuggeviser) eller andre dyr, der ellers ikke findes mange af på Vesterbro, hvor Betty bor.

Gi’ den en chance
I en snæver vending udkom sidste år, og Mette Sø debuterede i 2010 med ”Petit Petit, som blev rost til skyerne af anmelderne og sikkert ikke læst af så mange. Det er synd. Gi’ den og I en snæver vending en chance, så lover jeg, at du får en anderledes og uforudsigelig læseoplevelse. Lidt som jeg kan forestille mig, at et godt syretrip er, og helt uden spøjse bivirkninger.

Citat: ”Jeg har kun jordbærisfarvede trusser på. De er af bomuld og lige det mindste, men det er heller ikke mine. De tilhører Laura Ingalls, hende fra ”Det lille hus på Prærien”.

En krimi jeg var vild med

Lidt om at læse en bog om ugen
I 2012 var mit nytårsfortsæt at læse en bog om ugen, og det kunne man følge med i på femina.dk. Her i 2013 har jeg savnet at have et mål for læsningen, for det er lettere at få gjort, hvis jeg ved, jeg skal have spist en bog om ugen. Så nu går jeg i gang igen – denne gang vil jeg læse en bog om ugen indtil januar.

Hvor mange bøger er du i gang med lige nu? Skriv en kommentar.

Tags: , , ,