Sommerlæsning. Det er frihed.

Af den juni 6 kommentarer

Bøger til sommerferienSå er det ferietid, og noget af det, jeg glæder mig MEGET til, er at fordybe mig i en stak bøger. I ferien kan jeg godt lide at læse farverige romaner, der handler om kærlighed, familie, venskaber og alle de andre små og store ting i livet.

Det er ikke nødvendigvis bøger, der har vundet priser, eller som er dagsordenssættende, men det er bøger, som jeg helt sikkert bliver godt underholdt af, og som passer perfekt til, når jeg endelig kan smække benene op i hængekøjen og tage på eventyr mentalt.

Eneste problem er, at ferien nok ikke er lang nok til de 15 bøger, jeg har lagt i min stak. Men jeg har da lov at drømme lidt. Når jeg ikke har krimier med i denne stak, er det ikke, fordi jeg ikke kan lide krimier. Lige her fokuserer jeg bare på romaner. Så sover man også bedre bagefter.

Når jeg tænker tilbage på mine ferier, forbinder jeg dem tit med det, jeg har læst i ferien. Jeg har læst de samme jumbobøger mange gange, fordi det var dem, der lå i min farmors sommerhus, og jeg har spenderet en del timer på biblioteket i Asnæs med at tygge mig igennem kæmpe stakke af dameblade, når det var en af de somre, hvor det stod ned i lårtykke stråler syv uger i træk. Måske er det derfor, jeg godt kan lide regnvejr.

Husker en sommer som teenager i mine forældres sommerhus, hvor jeg sammen med sommerhusslænget tudede mig igennem Susan Hintons Sidste år er længe siden, Outsideren og de alle de andre bøger, hun har skrevet.

Der var en tur på Kreta med min søster, hvor jeg læste en interessant bog om, hvordan det at have oplevet skilsmisser i barndommen kan påvirke mennesker i deres nuværende parforhold. Det var en bog med en masse virkelige cases, og min søster og jeg blev helt opslugt af den, selvom vi ikke selv er skilsmissebørn, og den startede mange samtaler. Jeg kan desværre ikke huske, hvad den hedder.

Der har været utallige ferier, hvor jeg har læst kompendier med faglitteratur på grund af universitetsstudier, og noget af det bedste ved ikke at studere længere har været at få skønlitteraturen tilbage i mit liv. For rigtig ferie er for mig friheden til at læse det, jeg har lyst til, og ikke det jeg skal eller bør.

Hvad med dig? Hvilke bøger skal du læse i ferien?

 • http://detfiktiveunivers.blogspot.com Louise

  Jeg forbinder også tit mine ferier med de bøger, jeg læser. Særligt husker jeg mit første møde med ‘Harry Potter’ på en sejlferie med min familie. ‘Under en strålende sol’ læste jeg på en ferie i Tunesien, og ‘The Night Circus læste jeg i skyggen af træerne på en strand i Kroatien. Det bringer så gode minder :)

  Denne sommer har jeg planer om at læse blandt andet ‘North and South’, ‘Attachments’ og ‘Hunger Games triologien’.

  Når jeg skal til USA til september skal jeg selvfølgelig have ‘On the Road’ med i håndbagagen :)

 • http://www.vildmedkrimi.dk Rebekka Andreasen

  God læselyst. Fin liste. Sommer, ferie og bøger hører sammen. Basta. Jeg elsker krimier med hud og hår, så det er især den genre, jeg skal sluge i min ferie. Bl.a. Skyggedrengen af Carl-Johan Vallgren.

 • Karen Pallisgaard

  Jeg har “lektielæsning” i form af gravidbøger – men lige nu overspringer jeg med Vita Andersen-noveller og den der Kretz-krimi, der var med Femina i sidste uge. Kaffe og kanelsnegl til, så læser man lidt bedre.

 • http://boghylden.wordpress.com Gitte W

  Jeg er blevet ganske hooked på Sommerbogen, og håber lidt på at jeg når at få den læst, mens solen stadig skinner!
  Lige nu er jeg snart færdig med Doktor Zivago, og i gang med Ernest Hemingways samlede noveller (fortryllende!). Derefter venter kærlighedslyrik og Stephen King. (diversitet er godt :)!)

 • Dorthe

  Planen er endelig at få læst “Den hemmelige socialdemokrat” lidt politisk reality kan måske være interessant. Og så kan jeg jo passende snuppe “Den hemmelige venstremand” bagefter, der blandt andet handler om, hvordan vi bedømmer en kvindelig statsminister på andre (og mere urimelige) måder end en mand. Det hævder forfatteren (der iøvrigt er mand) i hvert fald.

 • Shweyinoo

  Hvad er bedst? Læse en bog eller læse på mobil?