Vild med romantik

Af den november 0 kommentarer

 

Sophie Kinsella og Mette. To damer, der godt vil stå ved, at de er romantikere.

Sophie Kinsella og Mette. To damer, der godt vil stå ved, at de er romantikere.

Kan du ikke få nok af kærlighed i bøger? Det kan bestseller-forfatter Sophie Kinsella heller ikke. Hun er aktuel med den syvende bog i Shopaholic-serien om den ivrige shopper Becky, der er charmerende og til tider også uansvarlig og irriterende.

Romantik i luften
Der er champagne på bordet og romantik i luften, da jeg mødes med Sophie Kinsella i Bella Sky Bar, der ligger på 23. etage i Hotel Bella Sky. Ikke romantik på nu-skal-vi-date-måden. Det er romantisk, fordi vi er der i anledning af, at den nyeste Shopaholic-bog, Shopaholic stiler mod stjernerne, bliver lanceret som en del af en større kærlighedsromankampagne. Forlaget Lindhart og Ringhof, har samlet historier af forfattere, der kan noget med kærlighed – Jane Austen, Stephenie Meyer og Danielle Steel og mange andre.

Egoistisk Becky
Men det lidt ironiske er, at der faktisk ikke er så meget romantik i Shopaholic stiler mod stjernerne, hvilket Sophie Kinsella også indrømmer.
”Alle forhold går jo igennem en hård periode engang imellem, og det gør Becky og Luke også i Shopaholic stiler mod stjernerne. Det er nok også den Shopaholic-bog, hvor Becky er mest egoistisk.”
Becky har nemlig travlt med at promovere sig selv som stylist i L.A. Byen der ikke lige får den romantiske side frem i folk. Sophie Kinsella kunne da heller ikke forestille sig selv at bo i L.A.
”Det er jeg ALT for engelsk til. Jeg ville savne den engelske humor.”
Netop humoren synes jeg, der er lidt mindre af i Shopaholic stiler mod stjernerne, hvor Becky fremstår mere usympatisk og mindre fjollet/charmerende i sin jagt på at nå til tops i en branche, hvor den ene er mere utroværdig end den anden. Men det er nok det, L.A. kan gøre ved en.

Den nyeste bog i Shopaholic-serien: Shopaholic stiler mod stjernerne.

Den nyeste bog i Shopaholic-serien: Shopaholic stiler mod stjernerne.

Romantik i reolen
Jane Austens værker er de mest romantiske bøger i Sophie Kinsellas reol. Når Sophie Kinsella, der selv er lykkeligt gift og har fem børn, taler om Jane Austen, får hun næsten lys i øjnene, og hun kan sagtens forstå, hvorfor vi stadig sukker over Mr. Darcy og alle de andre Austen-karakterer.
”Det er så universel en drift at søge efter den eneste ene – efter kærligheden.”
Sophie Kinsella har til gengæld svært ved at forstå, at der er så mange, der er kritiske overfor romantikere og overfor forfattere, der skriver romantiske bøger. Jeg tør godt indrømme, at jeg godt kan lide romantiske bøger, og vi udbringer en skål for romantik, inden Sophie Kinsellla skal videre.

Kærligt læsefællesskab
På hjemmesiden Lovebooks.dk startede der en ‘Read-along’ i går, hvor man i fællesskab netop kan læse Sophia Kinsellas nyeste bog “Shopaholic stiler mod stjernerne” og diskutere og dele oplevelsen via #KinsellaKærlighed og #Lovebooksdk på facebook, instagram og twitter.